Världens första feminist ? Barbara Lavette 1939/40 i boken Arvtagarna, första delen, men bok två där.
90 år sedan, men skulle likaväl ha kunnat utspela sig i Sverige och/eller västvärlden från 1970-talet (och tills idag, vet inte, känner inte till efter år 2000). Själv hade jag den turen kanske att mista min svendom redan vid strax efter 18 år och alltså körkortsåldern. Nu tror jag mig fått det bekräftat att jag alltså inte bör ha varit onormal i det här hänseendet som behandlas i de tre följande länkarna. Men i Stockholm, Sverige, blev det ju ett djäkla hallaballo när någon antydde frågan på en stripteaseklubb för något och 10 år sedan och denne ”någon” förklarades ju såsom ”det bästa hen kunde göra var att avstå från sex”
”dvs. om inte hen hade insett det själv”. Det var/är ju en slags tortyrdom och ju dessutom så felaktig. Kvinnorna då, och framförallt de svenska, vilken roll har de i det hela? Ja, jag har väl skrivit om det vill minnas på annan plats, att det är inte stor mening med att diskutera bara helt enkelt. En del är som i djurens värld ”välj den största och starkaste”, månne att djurhonorna hade eller har några krav på orgasm? Sedan har vi alla de (internationella?) kvinnorna, som det dräller av på Internet i alla möjliga sammanhang. Själv har jag ju i stort slutat för ganska många år sedan nu att hänga på dem på nätet. Men häromdagen kom jag av en händelse – att det är mansdominerat, troligen, det kan man förstå av att hur dem hela tiden försöker få en till dom sidorna där det dräller av kvinnor. Tjäna pengar på det, kanske, antagligen – på en sida (tror förresten svensk) där en kvinna med västerländskt utseende i kanske 22-25 års ålder testade hur grova saker det gick få in i anus. Det visade sig gick få in väldigt grova saker, tag julens tjocka blockljus till exempel, minst, grova och långa. Men det droppade ur ”snippan” på henne, så kanske fick hon orgasm av den våldsamma behandlingen…
Och så har vi allt däremellan i kvinnoväg. Nej, det går verkligen inte säga någonting med säkerhet i den vägen som gäller relationerna med det motsatta könet. Barbara Lavette, 1930-talets första feminist ? gifter sig i alla fall till sist. Med vem ? ja, det får man bara veta av att läsa böckerna om släktsagan, totalt 6 st böcker.

https://www.alltpasamma-tjanstesida.org/onewebmedia/ny3_arvtagarna.gif

https://www.alltpasamma-tjanstesida.org/onewebmedia/ny4_arvtagarna.gif

https://www.alltpasamma-tjanstesida.org/onewebmedia/ny5_arvtagarna.gif

Synonymer till amnesti: allmän benådning, benådning, nåd, efterskänkande av straff, frisläppande, frigivning, straffrihet, förlåtelse

Vidare en lustig kuriosa… Vid städningar av gamla lådor m.m. hittade jag lite noteringar om gamla låtar som jag noterat för framtida eftersök. Och då bl.a. den här med Dean Martin – och faktum är faktiskt att det omnämns i den bok jag håller att avhandla, hur man just vid den tiden, började ta upp konkurrensen med Frankrike på vinets område – en vingård alltså!