2 steg fram och 1 tillbaks – vad menar jag? Jo, jag syftar på min tid i Uppsala län, sedan jag kom i september 2000. Jag (vi) alla runtomkring mig där jag bodde tidigare var djupt indoktrinerade av det långvariga socialiststyret i Sverige, jag hade haft mitt lastbilsåkeri och stred i det längsta för att få det att fungera, något som väl var i det närmaste omöjligt med dom förutsättningarna som var. Det var ungefär som tyskarna stred i andra världskriget, för ett krig som ju var (nästan) omöjligt för dem att vinna, jag syftar på, hade de blivit först med atombomben kanske dem trots allt hade haft en chans. Och så mår man också efter en sådan händelse, förtvivlan kanske, eller hur en psykolog skulle beskriva det. Och det ekonomiska som sjunker i den totala botten. Men, det finns hjälp att få. Dom djupt indoktrinerade tar kanske för givet att allt går rätt till i ett land som Sverige? Nej, det ska man inte ta för givet, för det gjorde det inte – men det är efter mina juridiska studier i de tre viktiga terminerna för civilrätten sedan jag kom till Uppsala – juridiska hemligheter på området som jag inte helt enkelt kan gå in på i skrift t.ex. här eller någon annanstans. Men jag kan säga så mycket som att det har med den gamla kungamakten att göra – Kungen är han min statsminister/statschef idag? Ja, så mycket jag vet om Europas kungamakter inkl. den svenska så är det att som det verkar idag i alla fall; det gavs ganska stora möjligheter för människorna att vara som som de var helt enkelt, men, det som gällde och gäller är att kunna det man gav sig in på, lagar osv. Eller ha någon i sin närhet, kunnig advokat (nära vän till familjen kanske) som kan de svåra sakerna som det handlar om överhuvudtaget att starta eget företag, och kanske ännu svårare i ett sådant här socialist-samhälle.

Dom går och säger här dom djupt indoktrinerade, syftande på undertecknad ”dom gjorde ju honom till ett fån”. Spelar ingen roll, fån eller ej, inom kungamakten ges det såvitt jag förstår det, stora möjligheter att bara vara som man är. Och det är det jag menar med rubriken ”2 steg fram och 1 tillbaks”, framåt; alla problem är lösta, jag vet inte riktigt var jag befinner mig i livet; 18 år, 20 år, 30 år eller 40år osv.? Jag är bara glad att jag överlevde. Steget bakåt; SR, Svt, Tv4 osv fortsätter att indoktrinera folk precis som förut. Alla lögnare, uppviglare och gud vet vad som får komma till tals och m.m. hela tiden.

Men jag är inte bitter mot det varit förut i livet, eller långsint, så det är upp till dom vännerna m.fl. tidigare i livet om dem råkar in i juridiska problem, jag kanske kan hjälpa! Men för den djupt indoktrinerade är det väl kanhända omöjligt att tro – eller övervinna stoltheten i att ha haft fel ”det var ju faanimej trots allt han som hade rätt”. Så, sådant är läget.

En bild på den första lastbilen, dvs. det är faktiskt inte den, men en likadan, av årgång 1969. Den stod parkerad vid en industriområde i Hxxo, och jag vart bara in där och frågade om den var till salu. Sedan började cirkusen, även om det ju gick bra de första 5 åren, kanske för bra för att vissa kunde tåla det?

// signerat Michael