Jag kom att höra på SR P1 den 20:e maj (dag före Kristi himmelfärdsdag), det jag hörde var kvällsversionen. Lyssna nedan på ett utdrag ur programmet, särskilt det med professorn Bo Rothstein, Göteborgs universitet. Det är svidande kritik mot den svenska hanteringen av Corona-krisen. Och snaran bör väl snart börja dras åt omkring de styrande, jag hörde idag att dödstalet nu passerat 4000… Det är hemska och våldsamma siffror.. När journalisterna frågar ut statsministern Stefan Löfven så svarar han att först efter pandemin får vi tillsätta en kommission och utreda hur sakerna har hanterats. Det är bara det att det enligt min uppfattning har hörts lite för ofta det där att när något hemskt har hänt ”vi skall titta på det, och se till att det inte upprepas”. Ursäkta, men, har det inte hörts lite väl ofta nu? Kan det helt enkelt vara så att verkligheten trycker det gamla betongpartiet framför sig hela tiden? En sak är väl om dom är öppna med allt som t.ex. den här åsikten av Rothstein. Är dom då det? Annars kan man ju också säga att Sverige har dom politiker dom förtjänar – är det så, eller skulle någon eller några andra kunna göra det bättre? Ja, det är frågan.

https://www.alltpasamma-tjanstesida.org/onewebmedia/StudioEtt_20.e.maj.2020.wma

Signerat Michael