Grattis! smiley

Sveriges hockeylandslag till VM guldet i nationalsporten! Sådär riktigt rättvisande kan man ju undra om det är i allafall, fastän enligt reglerna. I grundomgången förlorade man t.ex. mot både Schweiz och Kanada……slapp möta Ryssland…..överfallet i semifinalen – ja, jag håller nog med kanadensarna att det ser mer ut som ett överfall än en knätackling – på lagkaptenen i det kanadensiska laget osv. Men; man tog sig trots allt ju till semifinal med knapp marginal.

Firandet i Stockholm.

Firandet fick tråkigt nog ett abrupt slut med upploppen i Stockholms förorter som väl startade vill minnas, redan samma kväll. Visst förstår man dem i Stockholms förorter som lever på livets skuggsida jämfört med dem på solsidan. Och i Stockholm lär det väl finnas klassklyftor om nånstans. Men döda ting som bilar – vad har de gjort för ont? Lite psykologi i det hela kanske….”men hallå! … vi då…. vi vill också ha lite uppmärksamhet”. Har dom blivit så försvenskade ändå att den svenska avundsjukan och missunsamheten har spillt över ? smiley

En rättelse.

Samma kväll som det här skrevs sändes i Sr P3 en dokumentär från Husby i Stockholm med en intervju med en av killarna som varit med om händelseförloppet hela tiden från det att polisen hade skjutit ihjäl en 69 årig man och vad som slutligen ledde fram till upploppen. Det lät trovärdigt vad killen berättade, det är rätt troligt att dom är sådana många av folk med invandrarhärkomst; dom vill ha rättvisa. Och dom var förbannade över att polisen ljugit och sagt att mannen dog på sjukhus, medans de som var med vet att han dog redan på plats i lägenheten. De vill att polisen skall rätta sig, och det här är enda sättet att få någon att lyssna. Var det bara en slump som gjorde att det krockade så med firandet av hockeyguldet ? ja, kanske…..

Fast det hela är väl kanske lite långsökt ändå….man kan inte känna till mycket av den svenska vuxenvärlden för att fatta vad besvär man ställer till för dem man bränner bilar m.m. för. Svensk byråkrati, och alla har väl att kämpa för att överleva. Man får inget gratis.

Lämnar resten öppet för fri tolkning….vad återstår ?